Само в рамките на ден, на територията на областта са регистрирани два сигнала на измамени от мними врачки жени. Около обяд в понеделник, във Второ Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от 70 годишна жена от с. Калояновец, за това че два часа по-рано е посетена в дома си от две непознати жени, които предложили да й развалят направена магия. За целта жената трябвало да даде наличните си пари, над които да се бае.

Пенсионерката предоставила сумата от 600 лв., която по-младата жена увила в кърпа. След като непознатите си тръгнали, жената развързала кърпата и установила, че парите липсват.
Към 17 часа същия ден, сигнал за същата измама е получен и в Районно управление "Полиция" - Казанлък. 64 -годишна жена от село Ягода е съобщила, че около 12.00 ч. в дома й дошли непознати жени, които предложили да й развалят направена магия. За целта жената трябвало да даде наличните си пари, над които да се бае. Пенсионерката предоставила сумата от 520 лв., като след няколоко часа установила, че е измамена и алармирала полицейските служители.
Работата по случая продължава.
Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ