Коледата е очаквана с вълнение от целия християнски свят. Макар че в дълбоката си същност той е религиозен празник, Рождество Христово често се чества в семеен кръг и придобива светски характер. За децата коледната сутрин е сбъдната мечта, за възрастните е повод  да бъдат малко по-добри и да осъществят нечия такава. Ето защо учениците също се вълнуваме от наближаването й и не можем да не я отбележим.
Всички с нетърпение очаквахме коледният дух да се принесе и в ОУ "Георги Кирков". Фоайето и стените по коридорите  се украсиха от коледните рисунки на наши съученици и  грейна празничната елха и еленчето на Дядо Коледа. За всички свои възпитаници  учебното заведение  приготви специално тържество, което   се проведе на 6 декември. Покани за него получиха и представители на Община Казанлък, както и такива на някои от културните институции в града. Тържеството уважиха госпожица Лилия Цонкова - заместник кмет на Община Казанлък, господин Нено Влайков - общински съветник, госпожа Моника Динева - председател на УН при ОУ "Георги Кирков", много учители, родители и гости. 
В 17:30 часа учищният двор беше вече изпълнен от преподавателите и възпитаниците на училището и техните близки. След официалната част и тържественото обръщение на директорката беше изпълнена цветна празнична програма. За забавлението на присъстващите  се погрижи водещ - артистът господин Георги Ташев. Сред палитра  от стихотворения, сценка и песни на Вокалната група, с ръководител Любена Тянова, ученици и гости станаха свидетели на една коледна фиеста. Всички се смяхме от сърце на забавните моменти и с интерес очаквахме да видим нашите приятели и съученици, които чудесно разнообразиха програмата. Изявените в сферите на изкуството, науката и спорта, и тези с призови места на национални и международни конкурси,  получиха специални подаръци от госпожа Любомира Абдишева, директор на ОУ "Георги Кирков".
Клуб "Млад журналист" обяви училищен Коледен конкурс за литературни творби, рисунки и презентации. На тържеството бяха обявени отличилите се ученици, които получиха своите награди, осигурени от Училищното настоятелство при ОУ "Георги Кирков".
Кулминация в празничната фиеста бе светлинното  шоу . Празнични фойерверки и пламнала в разноцветни нюанси  елха  зарадваха малки и големи.
След края на тържеството всички ученици бяха изненадани от Училищното ръководство при ОУ"Георги Кирков" с парче от специално приготвената празнична торта на фирма "Ивет".
На всички желаем весели Коледни празници и още веднъж напомняме посланието на Рождество Христово - нека бъдем малко по-добри, нека отделим малко време за семейството си, да покажем на важните хора в живота си колко много значат за нас, да дарим нещо малко, но от сърце!
Венета Драгнева, клуб "Млад журналист"  при ОУ "Георги Кирков"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ