През месец декември във връзка с програмата "Участвам и променям" беше предвидена среща с творци от град Казанлък.
В края на миналата година учениците от клуб "Млад журналист" при ОУ "Георги Кирков" организираха среща с известния казанлъшки поет и писател  Румен Денев. Той е автор на книгите: "Животът на дъжда" (1986; награда за поезия "Южна пролет"), "Вечният мир" (поема; 1991), "Последно" (1999), "Звукописи" (2002) и "Посоки на погледа" (2006), "Люлка на вселената"(2012) и "Град България" (2012) . Член е на Съюза на българските писатели.
Срещата протече много емоциално, в присъствието на ученици от среден курс. Те се запознаха отблизо с литературните изяви на Румен и се докоснаха до неговото творчество. Денислав Денев от 6 клас презентира известния творец. Поезията, която е малко трудна за разбиране от учениците в тази възраст, все пак допринесе за добрата творческа обстановка. В типично любознателен Кирковски дух учениците зададоха въпроси, свързани с живота и творческото развитие на поета, както и за бъдещите му планове.
Учениците от клуб "Млад журналист" и госпожа Събина Цокева изказват специална благодарност на господин Петьо Люцканов -помощник-директор в ОУ "Георги Кирков", господин Янко Николов -художник и фотограф, господин Гойо Гоев - преподавател по география и класните ръководители на среден курс за ползотворното протичане на срещата!
За възпитаниците на ОУ "Георги Кирков" това беше поредната, но не последна среща с творец от град Казанлък.
Клуб "Млад журналист" при
ОУ "Георги Кирков"
с ръководител Събина Цокева

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ