Талантливите писатели Гергана Богданова, Едже Солак и Венета Драгнева обраха наградите и аплодисментите на ежегодния националния конкурс "Пролет моя". Читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1922" събра отличените участници в конкурса в събота в Столицата. Конкурсът "Пролет моя" е посветен на 100 годишнината от рождението на великия Никола Йонков Вапцаров, но тази година той съвпадна и с осемдесет годишния юбилей на изключителния български поет Евтим Евтимов, който бе и председател на журито. Членове на журито бяха известните като имена  Благовеста Касабова и Романьола Мирославова. Медиен партньор на конкурса бяха вестник "Новият пулс" и "Читалищен вестник".
Организаторите на конкурса "Пролет моя" бяха предвидили и специален раздел - "Детско творчество" тази година. Именно в този раздел три от четирите наградени творби бяха на възпитаниците на ОУ "Георги Кирков". За Гергана Богданова, Едже Солак и Венета Драгнева това беше една от многото награди за тази учебна година, която успяха да завоюват с подкрепата и ръководството на техния ръководител и педагог Събина Цокева.
" Много сме развълнувани от наградата, но името на великия Евтим Евтимов направи тази награда още по-специална за нас и я открои сред другите." - сподели развълнувана минути след награждаването очарователната седмокласника Венета Драгнева.
Запечатани впечатления от награждаването, стихчета написани на коляно в колата след награждаването, разказ за феи и какво разказа Евтим Евтимов очаквайте в следващите броеве на вестник "Долина" от победителите на националния конкурс "Пролет моя" Гергана, Едже и Венета.
Клуб "Млад журналист" с ръководител Събина Цокева

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ