Смесен хор "Петко Стайнов" с диригент Младен Станев ще ни потопи в магията на хоровото пеене на 1 декември - неделя от 17:00 часа в Художествената галерия. Концертът е част от музикални празници "Петко Стайнов", които се провеждат ежегодно. Изпъстрена с музикални събития е тазгодишната програма на Стайновите празници, чието официално откриване е днес от 18:00 часа отново в Художествената галерия. Началото на празниците ще бъде сложено с концерт на музикалните таланти от Казанлък.
Смесен хор "Петко Стайнов" към НЧ "Искра - 1860" с диригент Младен Станев и Мъжки състав на Смесения хор на Българското Национално Радио с главен диригент Драгомир Йосифов, ще озвучат залата на Художествената галерия точно в деня, в който отбелязваме 117-та годишнина от рождението на Петко Стайнов - 1 декември. Входът за концертните събития през четирите дни на музикални празници "Петко Стайнов" е свободен.
Петко Стайнов е известния казанлъшки композитор и музикален общественик, обогатил българската музикална култура и допринесъл значително за развитието й.
Яница Станчева

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ