Миналата сряда вечер във залата на Военен клуб - Казанлък се състоя двучасов концерт с подкрепата на Община Казанлък и ОБ"Искра". Събитието е във връзка с Националната инициатива "Четяща България", в която участва и общинската библиотека.

Възпитаници на Национално училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" Стара Загора с ръководител Надя Тончева изпълниха 20 любими песни от филми и потопиха Казанлък в света на филмовата музика. Извисените и грабващи гласове на учениците въведоха публиката от залата, дошла да ги чуе, във въздействаща атмосфера на музика, страст и чувственост. Музикалните превъплъщения на младите певци извикаха сълзи в очите на казанлъчани и развълнуваха дълбоко душите им. Още с първото изпълнение на песента "Двама" от саундтрака към филма "Козият рог" изпълнена от осмокласничката Ивона Растева, публиката остана притихнала и впечатлена от невероятния глас и прекрасната композиция избрана да оглави тази незабравима музикална вечер.  Постепенно слушателите бяха пренесени  в света на "Робин Худ" и песента на Брайън Адамс " I Do It For You". Изпети бяха песни от филмите "Титаник", "Кръстникът", "Принцът на Египет", "Осъдени души", сериалът "На всеки километър" и още много други. Невероятно и грабващо бе изпълнението на казанлъшката възпитаничка от музикалното училище - дванадесетокласничката Елена Косева, която изпя песента на Фреди Меркюри "Who Wants To Live Forever", част от саундтрака на филма "Шотландски боец". По много забавен и чаровен начин от своя страна осмокласникът Антонио Дачевски избра да се превъплати в Антонио Бандерас, изпълнявайки песента му към филма "Десперадо". Българският Антонио през цялото време танцуваше и се опитваше едновременно пеейки да наподоби и характерния за песента танц като очевидно изпълнението беше подарък за неговата учителка Надя Тончева. Впечатление направи и изпълнението "Bell" на деветокласника Даниел Николов, което е част от френския мюзикъл "Нотрдам". Концертът завърши с песента  към един от филмите за Джеймс Бонд в оригинал изпълнявана от певицата Шърли Беси, а в нощта на сряда - от ръководителката на учениците госпожа Надя Тончева.

Тя събра на сцената своите възпитаници и ги поздрави по случай 40-годишния юбилей на училището, в което са избрали да учат.

Светла Димова

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ