Миналия четвъртък поетът Димитър Гачев гостува на Казанлък със стихосбирката си "Восъчни печати", чийто редактор е писателят Гриша Трифонов. Книгата бе представена от казанлъшкия поет Румен Денев в Културно-информационния център на ул. "Искра"4. Събитието бе организирано с помощта на Общинска библиотека "Искра" и Клуб на Дейците на културата. 

В литературната вечер Румен Денев преведе читателите на Гачев през основните пътища на неговото творчество, насочи вниманието към основните теми, засегнати в стиховете на пловдивския поет, за това как са се появили те и кое ги е провокирало, за да се появят. Той определи поезията му като "мачовска".

По време на представянето си Гачев се показа като човек със свежо чувство за хумор и самоирония.

Пошегува се "че човек така трябва да направи книгата си, че на която и страница да я отвори, всеки път да е интересна." Също така Димитър Гачев смята "че човек цял живот пише една и съща книга, обича една и съща жена, които през времето само сменят формата си, но в основата си остават едни и същи."

Димитър Гачев е роден в Пловдив на 16.08.1967 г. Той е лекар по професия. Освен на "Восъчни печати"  е автор и на стихосбирките "Сто" (2006), и "Планина за сбогом" (2008), а в най-скоро време се очаква на пазара да излезе още една негова книга. Поетът е член на Дружеството на писателите - Пловдив и  Организатор на конкурса "Думи в цвят", провеждан в  гр. Пазарджик.

Светла Димова

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ