"Дихание от Долината" посрещна гости, приятели и почитатели на театралното изкуство в Казанлък. Приказката за сътворението се изигра пред казанлъчани на сцената в Дома на културата "Арсенал". Постановката е на театър "Любомир Кабакчиев" и направи своята премиера на закрита сцена във вторник вечерта.

"Дихание от Долината" - приказка за сътворението, е уникален синкретичен спектакъл на Светлин Ивелинов, режисьора и хореограф, главен балетмайстор и ръководител на балета на  Държавния Музикален театър "Стефан Македонски" - София. Авторският  текст в спектакъла е на казанлъшкия  поет Румен Денев, художествената  фотография е на казанлъчаните Ирена и Кольо Пейчеви. Мултимедията в спектакъла е дело на нашия колега и приятел Делян Тенев. Солисти в "Дихание от Долината" са казанлъчаните Яна Кафалиева и Станко Танев, балетисти от трупата  на Държавна Опера - Стара Загора.

С пестелив текст динамиката на спектакъла се изгражда с действеността на танц - театъра, достигайки до чисто балетна форма. Красотата, чрез метафората на Розата е представена като символ на природата, живота и любовта, провокираща естетическото стремление към прекрасното.

Брилянтната постановка докосна сърцата на казанлъчани и ги потопи в магията на танца и красивото в света. Затова и актьорите и участниците в "Дихание от Долината" се радваше на нестихващите аплодисменти на публиката.

От ръководството на театър "Любомир Кабакчиев" обещаха да зарадват своята публика с нов проект на есен.

Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ