Клуб "Орлица" при ТД "Орлово гнездо"  организира среща на лиричното слово в клуба миналата седмица. Срещата се състоя до паметника на Георги Кирков в града на розите. Причина и повод за срещата на лиричното слово бяха три дами -  поетесата Мария Марковска. Марковска е потомствена казанлъчанка, родена в казанлъшкото село Средногорово, която вече 40 години  работи и живее в Априлци). Втората дама е чаровната Янка Ташева, която е позната на казанлъчани със своите силно въздействащи стихове и проза. Ташева е и заслужил учител. Третата дама е усмихнатата Румяна Григорова, също поетеса. Поетесите прочетоха стихове за дамите от клуб "Орлица", които бяха организатори и инициатори на срещата. Проявата се състоя на фона на изложба от ръчно изплетени на един шиш покривки, карета, кърпи и други от Стефка Братоева. Тя с много търпение и любов е сътворила неща, които крепят българския дух и традиции.

Срещата с поетесата Мария Марковска бе открита от жените "Орлици" с песента "Българка съм аз, силна съм жена" - една подходяща песен за случая.

Душите на присъстващите се обогатиха с леещите се поетични стихове, а очите им се изпълниха с топлината на срещата и уюта предаден от ръкоделната изложба. Атмосферата бе неповторима, потапяйки дошлите на срещата в един различен от реалността свят.

По време на проявата присъстваха близо 40 души, сред които туристи, лица от бизнеса, и други. На срещата присъстваха и  семейство Дафина и Христо Гъдеви, педагози и любители на планината. Семейство Братоеви от своя страна предоставиха залата за тържествената и топла среща.

Приветствие от името на УС на ТД "Орлово гнездо", благодарности и най-вече много рози от Розовата долина бяха поднесени на поетесите от всички присъстващи.

Като за финал  след дългата среща Мария Марковска пресъздаде  три от своите хумористични разкази, касаещи битовизма на българина.

ТД "Орлово гнездо" освен  туристическа дейност и практикуване на спортове сред природата е организация, която провежда дейности и в културно отношение. Неговите членовете членове се интересуват от поезия, история и социални дейности, касаещи ежедневния им бит и култура

Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ