Подпийнал бузовградчанин бяга от полицията

Трийсет минути след 22.00 часа в събота полицаи спират нерегистриран мотопед, управляван от 38-годишен мъж, жител на с. Бузовград. В момента на сигнала подаден от полицаите да спре, водачът на мотопеда се движел в посока север-юг по ул. "Искър" в с. Кънчево. След като служителите на реда се опитали да спрат нерегистрираното возило, човекът, който го управлявал не само, че не спрял, но и увеличил скоростта, опитвайки се да избегне полицейския патрул. В стремежа си да избяга и в резултат на несъобразена скорост, 38-годишния бузовградчанин загубва контрол над мотопеда и се блъска в бетонна стена на напоителен канал. В резултат на това, той получава охлузни рани в областта на едната предмишница. При последвалата проверка водачът продължил с "изпълненията" си. Първо - отказал да представи документи за самоличност на полицаите, второ - оказал съпротива, удряйки един от служителите на реда с юмрук  в областта на гърдите. В крайна сметка след тестването на водача на мотопеда се оказало, че е порядъчно подпийнал. В кръвта му отчетеното от дрегера количество алкохол било 1,75 промила.

 

Комплекс в с. Ягода краде ток

В РУП - Казанлък е получен сигнал в края на миналата седмица, според който е налице неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на комплекс в с. Ягода. В следствие на това е изпратен екип, който да установи дали има нарушение. След проверката става ясно, че върху електромера на обекта е извършена манипулация. В следствие на това той не отчита в пълен вид потреблението на енергията в обекта. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти хванаха подпалвач

Казанлъшките криминалисти разкриха извършител на палеж от миналия четвъртък в с. Шейново. В следствие на пожара от миналата седмица изгоряха покрива на конструкция на постройка, както и  лек автомобил "Ауди", собственост на 72-годишна жена. В резултат от проведените оперативни мероприятия за установяване извършителя на палежа, полицейските служители установяват, че престъплението е дело на 39-годишен мъж от същото населено място. Мъжът е задържан в следствения арест и е с наложена мярка "Задържане под стража". Работата по случая продължава

 

Автомобил горя в казанлъшкия квартал "Изток"

В нощта на петък срещу събота миналата седмица в РУП - Казанлък е получен сигнал за горящ в ЖК "Изток" лек автомобил. Той е с марка "Фолксваген Пасат" собственост на 66-годишна казанлъчанка. Екип от огнеборци и полицейски екип са изпратени на мястото на случилото се. В резултат от възникналия пожар, автомобилът е изгорял напълно. По време на огледа са открити следи от запалима течност, които са иззети. Образувано е досъдебно производство.

Хванаха притежатели на канабис

В събота следобед, полицейски служители извършват проверка до бл. 31 на бул. "23-ти Пехотен шипченски полк"  на лек автомобил "Мерцедес". Проверени са управляващия автомобила 33-годишен казанлъчанин и неговата 19-годишна спътничка, също от Казанлък.  При направената проверка се оказва, че в задния джоб на мъжа се намира хартиено топче, което съдържа един грам суха, зелена тревиста маса - канабис. По случая в РУП - Казанлък е съставено бързо полицейско производство.

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ