В продължение на три дни до днес включително, децата от школа “Ренина” показват свои творби. Те за разположени по протежението на казанлъшката улица “Искра”.

Рисунките са резултат от традиционния вече летен пленер-лагер, който организира ръководителят на школата – Ренина Лекова съвместно с партньорите си от сдружение  “Бъдеще за децата с увреждания”.
Летния лагер се проведе от 1 до 7 юли в Мелник. Картините, които участват в изложбата пресъздават атмосферата на градчето, както и Роженския манастир. Това разказа Ренина Лекова за читателите на в. “Долина”. Тя сподели още, че  картините в изложбата са 70 на брой, нарисувани от деца на възраст от 7 до 16 години.

Ярко присъствие на пленера е и това на Боряна Коскина от Сдружение “Бъдеще за децата с увреждания”.  Припомняме, че на миналогодишния пленер в Копривщица нейна картина бе откупена от фонда на къща-музей Георги Бенковски.  В тазгодишния летен лагер участваха общо 13 деца.
Днес е последният ден от изложбата, в която можете да видите Мелник през детските очи на децата, които са го пресъздали по своя неповторим, искрен, цветен и емоционален начин.

Светла Димова

 

 

 

 

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ