Момичетата от школата за модерен балет "The LunatiXx” с ръководител Гергана Начева се готвят за осмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата. Фестивала е под надлов „Жреци на музите”, който традиционно се провежда в морския град Царево в дните от 20 до 30 август.
Казанлъшките таланти ще покажат умения и ще пръснат чар на сцените в Царево, Лозенец, Китен, Ахтопол и Синеморец.
Очаква се в тазгодишния сезон на фестивала да се включат над 350 участници от България и чужбина. Организатори на проявата са Община Царево и сдружение „Темп арт”. Фестивалът „Жреци на музите“, известен още и като „Малката Аполония”.
“Във фестивала тази година ще се включат деца и младежи както от България , така и от Полша, Русия, Украйна, Холандия и Латвия. Южното ни Черноморие ще се превърне в бляскава сцена за млади таланти”, споделят организаторите.
Организаторите още припомниха, че фестивалът няма  конкурсен характер, а вече осма година следва една романтична цел – да събере под небето на Царево млади творци от цял свят, които да  представят културните традиции на своите държави.
Силно се надяваме, че и тази година ще с еизпълни една от основните цели на фестивала - да бъдат заедно, млади и усмихнати, носещи заряда за истинското Изкуство.”, допълниха още организаторите на “Малката Аполония”.
Фестивалът е младежки арт форум, на който си дават среща любители и почитатели на всички видове изкуства – певци, музиканти, танцьори, актьори, художници, самодейни читалищни и училищни състави, както и професионалисти.
„Жреци на музите” е пътуващ фестивал и участниците имат  уникалната възможност всяка вечер да се изявяват на открити сцени в шест красиви черноморски курорта  – Царево, Лозенец, Ваканционно селище „Лозенец”, Китен, Ахтопол и Синеморец.
ДОЛИНА

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ