В долината: Култура Творби на казанлъшки ученици участват в изложба организирана от Регионалния инспекторат по образован

Фотоизложба под надслов „Паметникът на свободата на връх Шипка в паметта на моето семейство” ще бъде открита на 18 август от 17 часа на втория етаж в Регионална библиотека „Захари Княжески” в Стара Загора. Експозицията е част от съпътстващите събития от програмата за Националното честване на Шипченската епопея, на което домакин тази година е Област Стара Загора.
Изложбата ще включва над 100 снимки, чиито автори са ученици от старозагорски, казанлъшки и чирпански училища и гимназии. Фотосите ще останат изложени в регионалната библиотека до средата на септември.
До края на август на второ експозиционно ниво в малката изложбена зала на Регионален исторически музей - Стара Загора ще може да се види и изложба от детски рисунки на паметници, посветена на Руско-турската
освободителна война (1877-1878 г.). В нея ще бъдат включени 74 творби на деца от 1 до 11 клас от 12 училища в Старозагорска област.
Организатор на изложбите е Регионалния инспекторат по образование в Стара Загора.

 

 

 

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ