Във вторник  клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" навърши 11 години. През времето от своето създаване до сега, през клуба са преминали повече от 200 деца и младежи, издадени са 11 романа, създаден е фантастичен уеб-сериал.

Деца от клуба са получили стотици награди от национални и международни конкурси. 
Клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски", стана популярен с любовта си към фантастичното във всичките му измерения. Романи, филми, настолни и компютърни игри, години наред привличаха деца и младежи да се събират за да споделят своите копнежи и вдъхновения, да творят в компанията на себеподобни. Днес клубът е съставен от три взаимно допълващи се групи - основателите на клуба; последователите им (които се учат от тях, четат книгите им с обич и разбиране, но и създават свои собствени колективни приказки) и най-малките - деца от 7 до 10 год., които се записват от любопитство, но перата им изобщо не са за подценяване.
Трите екипа работят отделно и съвместно. Всеки от тях е започнал свой проект за роман и ако всичко върви по план, книгите предстои да бъдат редактирани и издадени в рамките на настоящата учебна година. Една от големите изненади за 2015 год. ще бъде вече почти готовата трета част на популярния роман "Аурелион - вечният баланс". Ще бъдат издадени отново и първите две части, които са редактирани с добавени нови илюстрации.
По-малките светлинки работят по свой роман. Те са започнали да пишат също приказка в стихове. 
Светлинките отпразнуваха своя рожден ден сред природата - в парк "Тюлбето", където бяха поканени всички бивши и настоящи членове на клуба.

ДОЛИНА

- бр. 36 на в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ