Деко Григоров, изпълнителният директор на "Казанлък Волей" спечели агне, след успешен бас. Григоров се хванал на бас с мениджъра на девическия национален тим на България за кадетки - Стоян Гунчев - Чугуна, че ще успее да покори високопланинския рилски връх "Зъбчето".  Григоров се обзаложил с Гунчев, че дори и на 60-годишна възраст, може да изкачи високия 2545 метра връх. Григоров сподели пред сайта kazanlakvolley.com, че не му е било лесно "но басът си е бас и той трябва да се изпълнява". Важно за него било, че е успял, въпреки, че Гунчев не вярвал. Казанлъчанинът сподели още, че "заслуга за изкачването имаха и момичетата от нашия отбор, които ми бяха истински стимул, че мога да изкача този връх, след като те го изкачиха". От своя страна Стоян Гунчев поздрави изпълнителният директор на "Казанлък Волей". 
"Браво на Деко! Да изкачиш връх "Зъбчето" си е голямо предизвикателство. Аз вече съм го изкачвал и да си призная е трудничко за неактивни спортисти. На нашата възраст до горе не може да се тича, само се ходи и то по-бавничко.", каза Гунчев.
"Единствено моят съгражданин Николай Бухалов, двукратен олимпийски шампион по кану, както и Валентин Йорданов - олимпийският ни шампион при борците, са го изкачвали на бегом. Облогът си е облог - Деко спечели договореното агънце, и ще му го осигуря... Стига само да ме покани да го опитам и аз", заключи философски Чугуна.
Двамата волейболни специалисти са известни с това, че са големи зевзеци и постоянно се хващат на различни басове още от времето, когато Гунчев беше старши треньор на представителния женски тим на "Казанлък Волей" - преди 2 години. С "розите" тогава Чугуна достигна до финал срещу ЦСКА в спор за шампионската титла. Тогава неговата дъщеря Кристина Гунчева бе основен разпределител на казанлъчанки, а от две седмици младата и талантлива плеймейъкърка от Пловдив отново се завърна в отбора.                

ДОЛИНА

- бр. 39 на в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ