"Убеден съм, че и тази книга е част от художествената история на народа и на неговата армия."

В края на месец октомври ще бъде представена втората книга от "Военна проза" на тритомника "Храбростта и мъката на България". Съставител и автор на бележките и предговора на втората книга с военна проза е о.з. полковник Георги Георгиев. Организатор на инициативата е УС на Съюза на ветераните от войните в България.

Премиерата ще бъде в Централния военен клуб в София. Втората книга от поредицата "Храбростта и мъката на България" ще представи председателя на съюза на българските писатели Боян Ангелов. Книгата излиза на бял свят под общата редакция на проф. д.и.н. полковник о.р. Марин Калонкин.

Георги Георгиев е член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Той е автор на много книги, някой от тях са  "Импулси от сърцето" 91968 г.), "По стъпките на им алени" (1976), "И това е любов" (1980 г.), "Живот на косъм" (1983 г.), "Дарования" (2007 г.), "Личности и тревоги" (2010 г.), "Шипченци" (2011 г.), "Сред светци и ангели" (2014 г.).

Днес с Георги Георгиев ще разговаряме за тритомника "Храбростта и мъката на България", за неговото раждане и други любопитни подробности по издаването му.

- повече прочетете в бр. 41 на в. "Долина"

Яница Станчева

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ