В понеделник бе даден старта на ремонтните действия на читалище "Народна просвета" в мъглижкото с. Ветрен с първа копка. След традиционния водосвет общинското ръководство на Община Мъглиж положи началото на един от спечелените проекти "Реконструкция и ремонт на читалище "Народна просвета " с. Ветрен, по Програма "Развитие на селските райони" 2007-2013 г.

Изпълнител на дейността бе избрана фирма "Стоянов-06" ЕООД. За строителния надзор ще отговаря инж.Петя Димитрова. Стойността на проекта за ремонт на читалището в мъглижкото село Ветрен е на стойност 910 744 лв. Ремонтните дейности трябва да приключат най-късно до 15.072015 г.
На същия ден, два часа по-късно общинското ръководство на Община Мъглиж стартира с първа копка и ремонтните дейности и на друго читалище в Общината, информира от общинска администрация. Непосредствено след първата копка в с. Ветрен в понеделник бе направена и първа копка и в друго мъглижко село Ягода, в читалище "Гео Митев - 1926". Ремонтните дейности са по проект "Развитие на селските райони 2007-2013 г.". За изпълнител на проекта бе избрана фирма "Стоянов-06" ЕООД , Строителният надзор е поверен на инж.Петя Димитрова. Общата стойност на проекта възлиза на 932 939 лв., а крайният срок на изпълнение е 15.07.2015 г. 
Старта на ремонтните дейности в двете мъглижки села с първа копка даде кмета на Община Мъглиж Господин Господинов, заедно със своя заместник Методи Методиев и  кметовете на село Ягода Димитър Атанасов и село Ветрен Кольо Желев, представители от общинска администрация и жители на двете мъглижки селата.

ДОЛИНА
- бр. 4 на в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ