Светлана Савицкая представи художествено-документалния роман "Балканът" в Павел баня в края на месец февруари. Срещата е част от регионална кампания за насърчаване на четенето и създаване на позитивно отношение към книгите и историческата литература. На премиерата в курортния град присъстваха 12 читалищни секретари от общината. Всяко читалище получи екземпляр от книгара дарение от автора. 
Представянето на романа пред ценителите на художественото слово в Павел баня премина с голям успех. Книгата разказва за любовта на двама млади - мюсюлманин и християнка, по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. Действието в романа е разгърнато на фона на боевете за Стара Загора в трагичните юлски дни на 1877 година, когато градът е нападнат от пълчищата на Сюлейман паша.
Освен в амплоато си на писател, авторката Светлана Савицкая е позната и като журналист, бард, преводач от български и сръбски и телевизионен водещ. Написала е над 40 книги, издадени на различни езици в много страни по света. Тя е председател на ръководството на националната литературна премия на Руската федерация "Златното перо на Русия" и посланик на мира при ООН.

ДОЛИНА
- бр. 10-11 на в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ