В сряда Представителен фолклорен танцов ансамбъл на Павел баня "Детелини" отпътува на петдневно посещение в Испания. Танцьори ще изиграят два концерта пред българската общност в столицата Мадрид. Това участие става възможно благодарение на поканата от Асоциацията на българите в Мадрид, чието име в превод от испански език означава "Детелина". Именно чрез това съвпадение на имената българите в испанската столица са открили преди година ансамбъла в интернет и са изявили желание павелбанци да гостуват в града на легендарния стадион "Естадио Сантяго Бернабеу".
"Подготвили сме програма от около час и двайсет минути за всеки от концертите", споделя Кольо Кавръков, организатор на "Детелини" преди отпътуването.
Той допълни, че танцьорите ще представят емблематични танци като "Гергьовден", "Ергенаши", "Шопска сюита" и други.
Концертите са последователно в дните 26 и 27 март, а в столицата павелбанци ще имат свободно време за посещение на големите забележителности на европейската култура. 
Сред ансамбъла се говори, че задължителна дестинация във времето за отдих е футболният стадион на световния гранд "Реал Мадрид".    

Румен Скрински
- бр. 13 на в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ