В читалището на гр.Павел баня беше чествана 125-та годишнина от рождението на Димитър Чорбаджийски - Чудомир миналата сряда. Гости на тържеството бяха Гергана Гечева и Лилия Димитрова - племеннички на писателя, и проф. Г.  Гечев - почетен гражданин на Павел баня. По време на честванията бе излъчен филм, който разказа за живота и творчеството на Чудомир, след което ученици от формация "Дядовата ръкавичка" от Школата по изкуствата при община Павел баня изиграха хумористични сценки, който посветиха на 125-годишнината от рождението на Чудомир.
По-късно бяха наградени и победителите от конкурса за рисунка на тема "Нашенци". Конкурсът е част от Чудомировите дни в Павел баня. Жури имаше не леката задача да класира участниците в конкурса за рисуване във три възрастови групи.
В начален курс награди първото място завоюва третокласника Александър Белчев, Александра Маркова от четвърти клас зае второто място, а почетното трето място зае Аделина Андонова.
В прогимназиален курс първото място със своята рисунка завоюва Ивелина Тотева от пети клас, второ място зае Габриела Касева от шести клас и Катя Чаушева от пети клас завоюва третото място. Катя е участникът, който впечатли всички с опитите си да нарисува портрет на Чудомир.
В гимназиален курс наградите бяха разпределени между Радостина Тотева девети клас от СОУ "Хр.Ботев", която завоюва първото място в конкурса за рисунка. Радостина бе последвана от десетокласника Михаил Чакъров  от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в курортния град , който зае почетното второ място в конкурса, а третото място остана за Радослав Георгиев от десети клас в ПГРХ.
Чудомировите дни в Павел баня бяха закрити на 1 април пред родната къща на хумориста, художника и писател Чудомир. Финалът сложиха самодейците от НЧ "Чудомир" в Турия с драматизиране на Чудомирови разкази. В закриването се включиха с различни сценични номера и пенсионерските клубове в Общината. Проявата на пенсионерите премина под мотото"Втора младост" 
ДОЛИНА
- бр.15, в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ