Златен, два сребърни и бронзови медали от националната Купа"Херея Оупън", в клас А, спечелиха състезателите на казанлъшкия клуб по таекуондо "Кентавър"с треньор Николай Богданов. С три медала от състезанието са възпитаниците на Тихомир Владов от "Таекуондо Екстрийм"- златен и два бронзови медала. Младите "кентанври", общо 8 спортисти, участваха в схватките при деца и кадети. Златото и среброто във II група деца, до 30 кг., спечелиха възпитаниците на Богданов Теодор Ботев и Йоан Иванов, които се изправиха един срещу друг на финал. При кадети националът Любомир Богданов е носител на сребърен медал в кат. 33 кг., а в по-горната - до 37 кг. съотборникът му Христо Богданов е трети.
Владимир Занков от клуб "Таекуондо Екстрийм"донесе златен медал за клуба си в кат. 36 кг., деца I група. Бронзови медали спечелиха Огнян Кирилов при 31 кг. и Никол Борисова, 29 кг.
Петият турнир "Херея Оупън" по олимпийско Таекуондо за деца и кадети събра над 500 участници от всички възрастови групи от 10 държави. Зимният дворец в София прие оспорваната надпревара.
Казанлъшките таекуондисти ще участват в още едно състезание преди началото на лятната ваканция - държавното първенство за кадети в Ботевград на 9 май, домакин и на турнир за деца. За "Кентавър" следва силен форум в Австрия с националния отбор при кадетите. Цветелина Николова и Любомир и Христо Богданови ще представят България и Казанлък на "Австрия Оупън".
ДОЛИНА
- още спортни новини може да прочетете в бр. 18 на в. "Долина"

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ