С грандиозния спектакъл "Избор на Царица роза - Павел баня 2015" ще бъде даден старт на Празника на розата и минералната вода в Павел баня.  На 04.06.2015 година от 20.00 часа на Лятната сцена в курортни град Павел баня ще избере своята Царица роза на пищен спектакъл. 12 са тазгодишните претендентки за царската корона.

Те ще дефилират в три кръга. Чаровниците ще дефилират в народни носии, спортно-елегантни облекла и вечерно-официални рокли. Всяка една от тях ще има възможност да се представи индивидуално пред публиката. Водещ на спектакъла ще бъде Драгомир Драганов, а организаторите обещават много изненади за пеисъстващите. 
Съгласно статута, залегнал в избора, Царица роза става представително лице на Община Павел баня до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2016-та и придружава кмета на официални срещи и делегации в страната и чужбина.
Други акценти от празника са изборът на Цар на минералната вода, кулинарното шоу "Селски дворове" и Международният фолклорен фестивал. Събитията в дните на розата и минералната вода се реализират от служители на Общинска администрация - Павел баня, със съдействието на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" и читалище "Напред - 1903".

Румен Скрински
- в. Долина", бр.21

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ