В долината: Спорт Девическият тим на "Казанлък Волей" стана втори на Републиканското

Тереза Иванова бе избрана за най-полезна състезателка

Девическият тим на "Казанлък Волей" по чудо изпусна да спечели шампионската титла, която напълно заслужаваше в тазгодишното републиканско волейболно първенство при старшата възраст.

Казанлъчанки се разминаха със златото, след като в спора за първото място те отстъпиха с 1:3 гейма от ЦСКА в решителния мач от финалния турнир, който се проведе в спортна зала "Васил Симов" в София. Мачът бе напълно равностоен, с голяма интрига при всеки гейм, а "армейките" го спечелиха с 24:26, 27:25, 25:22 и 25:16. Над 450 фенове бяха изпълнили залата, като и двата тима имаха своите поддръжници. Срещата премина с голям заряд, напрежението често си казваше думата. Мачът бе изпълнен с много обрати, емоции на публиката, гонитба в точките, отлични отигравания и оспорвана битка на игрището. Казанлъчанки играха много мотивирано и разнообразно и бяха много близо до успеха, но наивно го изпуснаха. Двубоят бе достоен финал на надпреварата, а спорът за титлата противопостави два напълно равностойни съперници. Ключовият момент в срещата се оказа третият гейм, в който "червените" се наложиха с 25:22. В оказалата се последна четвърта част домакините взеха ранен аванс - 8:4, който не изпуснаха до края и така грабнаха златните медали след общо 5 поредни победи в държавните финали. 
Междувременно титулярната посрещачка на "Казанлък Волей - Багира" Тереза Иванова спечели престижен индивидуален приз от тазгодишното републиканско волейболно първенство при старшата възраст. 18-годишната бивша девическа националка бе избрана единодушно за най-полезна състезателка (MVP) в девическия шампионат. Това стана след допитване до треньори и специалисти.Тереза Иванова е родена на 8 април 1996 година и освен като посрещачка, може да играе с успех и като нападателка.            

ДОЛИНА

- в. "Долина", бр. 24

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ