Днес казанлъшките социалисти отбелязаха 133-та годишнина от рождението на Георги Димитров. Представители на БСП-Казанлък, Български антифашистки съюз, симпатизанти и граждани поднесоха цветя пред паметника на Георги Димитров край язовир Копринка.
„Поколения българи изричаха с трепет името на Георги Димитров. Същите тези хора градиха страната ни само с ръцете и волята си, за да ни завещаят толкова внушителни строителни обекти, които подобаващо носеха името на Димитров. Времето и съвременният целенасочен исторически нихилизъм няма да отнемат и частица от достойнството и честта на този велик наш сънародник.”, каза председателят на столетницата в Казанлък Николай Терзиев.
Георги Димитров е български политик, ръководител на Българската комунистическа партия (БКП) и председател на Коминтерна (1935-1943). Той е 32-рия министър-председател на България в 64-то и 65- то правителство на България (1946-1949).
На 9 март 1933 г., заедно с двама български и няколко други комунисти, Георги Димитров е обвинен в организирането на подпалването на Райхстага, за което днес се смята, че е извършено от психически неустойчивия Маринус ван дер Любе. Димитров води сам своята защита на организирания от нацистите процес в Лайпциг. В своята защитна реч Димитров защитава българския народ от грубите нападки на медиите. Той подчертава неговите исторически заслуги пред човечеството и гордостта си, че е българин. 
Георги Димитров е роден на 30 юни (18 юни стар стил) 1882 г. в село Ковачевци. 

ОбС на БСП - Казанлък

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ