"Казанлъшкият Кличко" - като приятелите вече наричат младата и талантлива надежда на казанлъшкия ММА Дориан Дерменджиев развя трибагреника и изправи на крака  лондонската зала "Трокси".


Възпитаникът на казанлъшкия клуб "Аргус ММА" с треньор Красимир Аладжов грабна първото място на международно състезание в Лондон миналия петък. За първи път Дориан Дерменджиев взима участие в международен турнир. Спортното мероприятие е един от най-силните турнири от веригата WCMMA 20, измежду шампионите на Европа. Дориан спечели най-ценния си медал в състезанията по ММА за аматьори, представяйки достойно България и Казанлък, отбора си и влизайки в ранглистата на Европа. Казанлъшкият смелчага победи състезателя на Великобритания от полски произход Марсел Романовски в категория до 77 кг. С 3:0 съдийски гласа
В двубой срещу англичанина Марсел Романовски казанлъшкият боец игра с превъзходство, въпреки славата на съперника му, който няма загуба за последните две години. Дориан, който пазеше силите си за силния турнир, успя отново да вдигне на крака лондонската публика.
Радостта от победата на 24-годишния казанлъчанин над англичанина, намери израз в спонтанно излизане на Дерменджиев от клетката и развяване на националния трибагреник, докато съдиите изчакваха завръщането му на ринга, за да обявят победителя в срещата. От четиримата българските участници, заминали за Лондон, двама се завърнаха с медали - единият от които е "златното" момче на Казанлък Дориан Дерменджиев. 
В турнира в Лондон взеха участие 38 бойци от Великобритания, Испания, Румъния, Ирландия, Испания, Бразилия, Литва и България. Домакин на спортното събитие бе небезизвестната зала "Трокси".
"Казанлъшкият Кличко" участва в надпреварата по покана на българския мениджър Георги Анадолов, който е собственик на фирма "Комбат промоушън" и великобританския спортен клуб "Спартак".
Дориан не за първи път изправя публика на крака. Освен че Дориан може да върти юмруци, той не веднъж е доказвал виртуозността и на ръцете си събирайки аплодисментите на публиката с изпълненията си на пиано. Не случайно преди две години вестник "Долина" обяви Дориан Дерменджиев за Най-добрия пианист сред ММА бойците и най-добрия ММА боец сред пианистите.
"Казанлъшкият Кличко" завърши висшето си образование със специалност "Публична администрация" и продължава да бъде муза на малчуганите посещаващи неговите курсове по пиано в енинското читалище "Братство". 
Дориан е и участник в редица национални и международни конкурси по пиано. Брилянтен пианист, отличен ММА боец и очарователен младеж, както сам казва за себе си с лека закачлива усмивка: "май съм всестранно развита личност". С тази същата леко шеговито се измъкна от въпроса ми кое е общото и различното между смесените бойни изкуства, публичната администрация и пианото.    
"Проявих чисто любителски интерес към един по-нов спорт като ММА боевете, спорт който от скоро се популяризира у нас. Започнах да се занимавам непрофесионално със смесените бойни изкуства за удоволствие. И ето че стигнахме до идеята за участие в състезания.", каза Дориан Дерменджиев. 
"Благодарение на усиления труд и тренировки, благодарение и на треньора  Краси Аладжов нещата се случват. За което искрено му благодаря." - коментира победителя Дориан Дерменджиев.
В началото на следващия месец двама от възпитаниците на треньора Красимир Аладжов" ще вземат участие в Световното първенство за аматьори, което ще се проведе в Лас Вегас.

Яница Станчева
- бр.25, в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ