В очакване сме на утрешния брой на вестник „Долина“. Ето какво ви е приготвил екипа на вестника и кои са темите и заглавията, които е подбрал за своите читатели от общините Павел баня, Мъглиж и Казанлък. Отново избрахме за вас най-интересното от изминалата седмица в културния и обществения живот на Казанлък и региона. Държейки в ръце поредният ни брой, през погледа ви ще минат разнообразни теми, гледни точки и мнения. Ще се срещнете с хора от вчера и от днес. Заглавията, които сме подбрали за вас ще ви донесат информация за това :
Ясни са виновниците за срутването на природоматематическата гимназия;

Ще бъде ли възстановена Бузлуджа – подробности около предстоящата изложба в ИМ”Искра” – „Бузлуджа – паметта на времето”, която поставя въпроса за бъдещето на монумента.

20 хиляди лева от бюджета на общината отиват за снегопочистване

Увеличават сигурността в авто- и жп гари, както и в големи търговски обекти на територията на област Стара Загора. Мерките са породени от атентата в Париж на 13 ноември;

Допълнителни 40 лева ще получат пенсионерите за Коледа;

Дете от Казанлък бе избрано за „Най-добър млад футболист”2015;

„От някога до днес” – хумористична книга с благородна цел. Разказ за отминалата премиера на сборника с хумористични творби с двойно авторство – Мария Марковска и Димо Фъртунов. Авторите са родени в казанлъшкото село Средногорово;

В рубриката ни „Писма до редакцията” роденият в тревненското село Енчовци, Стефан Бонев, ще ви заведе на пътуване в китното балканско селце. Ще ви направи съпричастни с над 160-годишната история на селската църква и началото на просветната дейност в Енчовци.

На развлекателната ни 10-та страница сме отделили внимание на една жена, която може да не си спомняте, но която заслужава да остане в нашата памет – Джой Адамсън, известна като „майката” на дивите котки. Джой Адамсън е една от най-известните и запомнящи се писателки на книги за големи котки. Две от най-известните й книги са "Лъвицата Елза" и "Петнистият сфинкс". Адамсън е писала книги за леопарди, гепарди и лъвове. Тя е от хората, които трябва да се помнят. Защото нейният опит, нейното голямо сърце и любов към дивата природа са неща, които са донесли на хората след нея както знание, така и един по-различен, по топъл и по-близък поглед до същността на така наречените "големи котки”.

Нивата на реките в павелбанско остават стабилни

Няма да има сметище на територията на община Павел баня

Шендоан Халит е новият председател на местния парламент в Павел баня

Кметът на Павел баня блъсна пешеходец – подробности около фаталната случка може да научите от първа страница на новия ни брой.

Тези и още много новини ви очакват в утрешния 15 брой на в. “Долина”.
“Искрата на седмицата” ще бъде ваша, само срещу 60 ст.
За ваше удобство, екипът на в. “Долина” ви предлага и най-новата си услуга – електронен абонамент. За повече информация относно новата услуга, се свържете с нас на тел. 0431/ 6 45 93 или 0893/ 592 136, електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. 

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ