Компанията отговорно ще изпълни предписанията на ДНСК

Строителна компания „Загора“, която извършва строителните дейности по изграждането на ново крило на ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък, предприе всички необходими обезопасителни мерки след срутване на част от сградата на учебното заведение.

продължава>

- Г-жо Коева, стартира Строителната програма на Община Казанлък в частта асфалтиране на улици. Какво предстои? - От понеделник, 22 юни 2015 г., започва подготовката за асфалтирането на улици на територията на община Казанлък. Съгласно договорения график с фирмите изпълнители на дейностите, първите две улици, по които започва ремонтът в град Казанлък, са ул. „Стара планина“ в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Пушкин“ и ул. „Стефан Караджа“ в участъка от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до ул. „Стара планина“. Изпълнител на дейностите в тези участъци е Пътно-строителна компания „ЕС БИ ЕС“, избрана след проведена обществена поръчка.

продължава>

Започна подготовката за изграждането на новия Музей на розата, който ще бъде разположен в парк "Розариум". Проектът за съвременната сграда, където ще бъде разположен бъдещия музей бе разработен преди две години. До този момент проектът е преминал съгласуване с експерти от Националния институт за недвижимо културно наследство, консултиран е с френски специалисти, представен е на гражданите на Казанлък и е направено обществено обсъждане.

продължава>

"Казанлъшкият Кличко" - като приятелите вече наричат младата и талантлива надежда на казанлъшкия ММА Дориан Дерменджиев развя трибагреника и изправи на крака  лондонската зала "Трокси".

продължава>

43-годишен плевенчанин с инициали П.П. предизвика катастрофа миналата сряда, благодарение на факта, че се е движил с несъобразена с пътните условия скорост. Случката се разиграва около 18,10ч. по път II-55, Проход на Републиката, където се е движел лек автомобил "Ситроен Ксара", управляван от 43-годишния П.П. от  Плевен.

продължава>

Преди броени дни приключи кампанията за безплатни профилактични прегледи срещу рак на гърдата. Организатори на благородната инициатива бяха клубът на жените - социалистки и Младежкото обединение на БСП в Града на розите.

продължава>

Социалният експеримент е в подкрепа на кампанията"Вашата помощ, не ми помага!" Съвместен социален експеримент с призив "Вашата помощ, не ми помага!" се проведе от Сдружение "Бъдеще за децата" и медиите в гр. Казанлък. Инициативата се проведе под наслов "Ние се обявяваме против това, децата да просят". Нейната цел е да се ограничи и/или премахне явлението "деца на улицата".

продължава>

На 24 юни от 10.00 часа в Етнографски комплекс „Кулата“ в Казанлък ще бъде отбелязан един от красивите български празници – Еньовден. Обичаите за Празника на билките ще бъдат пресъздадени от Клуб за здраве „Белите рози“ и техните гости от Шивачево – Клуб „Народни будители“. Организатор на събитието е Община Казанлък.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ