58-годишен казанлъчанин бе обран в Овощник. За случилото се потърпевшият подал сигнал в казанлъшката полиция като заявил, че вчера около 21,00ч. докато преминавал по ул.”Родопи” в с. Овощник към него се е приближило неизвестно лице с маска на главата, което след като го съборило на земята, му отнело златен синджир с тегло около 30гр. По случая е образувано досъдебно производство.
ДОЛИНА

 

 

През последното денонощие в община Стара Загора количеството на падналите валежи е 46 л на кв.м. В Николаево и Гурково количеството е 40 л на кв.м, в Мъглиж, Чирпан, Казанлък – 30 л на кв.м.
В Николаево от покачването на нивото на подпочвените води са се наводнили 4 ромски къщи, в Горно Ботево има една наводнена къща, в Дълбоки - също. На местата са изпратени екипи на РД ПБЗН.

продължава>

В редакцията на в. ”Долина” получихме сигнал от наш читател, за това, че на ул. „Петко войвода" срещу бл.23 в жк."Изток", в посока полицейската школа има огромна дупка по цялата дължина на пътя. Нарушената цялост на пътната настилка не е обозначена по никакъв начин и създава предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Положението е още по-сериозно благодарение на изливащия се дъжд и образувалата се огромна локва, която прикрива дълбочината на дупката - ров.

продължава>

Измереното количество дъжд в Казанлък към 9.00 часа на 18 юни 2015 г. е 27 литра/квадратен метър.
Запълненият обем на язовир „Копринка“ е 77 118 000 куб. метра. Притокът на вода в съоръжението е 6.92 куб.м/сек., а разходът е 13 куб.м/сек., които се изпускат през главния канал на язовира.
Пресцентър Община Казанлък

 

Още в деня на своето откриване, музеят представи и първата изложба подредена в неговата зала 
В петък  до лапидариума на ИМ "Искра" в Казанлък официално отвори врати първият в България "Музей на фотографията и визуалните изкуства". Празничното събитие бе открито от Стефан Папукчиев, който ще изпълнява длъжността директор на музея.

продължава>

В първия празничен ден от 112-тия празник на Розата, в Казанлък, се състоя тържеството по случай откриването на пластиката "Японката", завещана от покойния казанлъшки скулптор Доко Доков. Пластиката се издига на централната казанлъшка улица "Искра" и вече радва с присъствието си казанлъчани и гости на града.

продължава>

"Казанлък има огромен потенциал и в мое лице, и в лицето на Министерството на туризма имате огромна подкрепа" Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в Града на розите, по време на откриването на скулптурата "Японката", че "Казанлък има огромен потенциал и в мое лице, и в лицето на Министерството на туризма имате огромна подкрепа".

продължава>

В празничния петъчен ден, събитията свързани с Празника на розата бяха много. Едно от тях бе и проведената тържествена общинска сесия, в която по традиция се връчват званията "Почетен гражданин на Казанлък"  и "Вписване в Почетната книга на Казанлък". Отличията връчи кмета Галина Стоянова.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ