На снимката: Георги Георгиев пред паметната плоча Във вторник от 11 часа, в центъра на град Шипка се състоя дългоочакваното откриване на паметната плоча на името на Хаджи-Димитровия четник от Шипка Стефан Орешков. Инициатор и спонсор на събитието бе Георги Георгиев. Георги Георгиев е служил 40 години като офицер в армията, журналист и автор на редица документално-публицистични книги, сред които и "Шипченци".

продължава>

По случай международния ден на детето – 1 юни клубът на жените социалистки към Българската социалистическа партия в Казанлък зарадваха с подаръци малчуганите от Дневния център за деца с увреждания. Инициативата на казанлъшките социалистки премина под наслов „Стани приятел на дете със специални нужди!”

продължава>

От 7 до 11 лв. за дка за различните пасища от общинския поземлен фонд ще заплащат земеделски производители и животновъди от община Казанлък, стана ясно след гласуване на местния парламент във вторник. Местните старейшини с 23 гласа "За" и 4 - "Въздържал се" приеха новите наемни цени на мери, пасища и ливади от Общински поземлен фонд.

продължава>

Миналата сряда проф.Огнян Герджиков представи в Камерната зала на ДК"Арсенал" своята автобиографична книга "Аз не бях политик".
Книгата представи Ана Боянова, носител на литературната награда "Блага Димитрова" за роман - 2014 г. Според нея "книгата по форма е автобиографична, по съдържание е изповед с ръка на сърцето".

продължава>

Детско вълшебство и български фолклор взривиха Дома на културата "Арсенал"  миналия петък.  Детско-юношески фолклорен танцов ансамбъл "Арсенал"  изнесе традиционния си годишен концерт пред гости и приятели. В концерта взеха участие 180 деца, които на този етап изучават български народни танци. Малките големи танцьори  на ДЮФТС "Арсенал" са на възраст от 6 до 16 години. Децата са разделени в пет възрастови групи.

продължава>

Точно в 9 часа с издигане на националния трибагреник и химна на република България стартира в казанлъшките училища празничния 24 май. С богати програми и празнични слова преминаха честванията на празника в учебните заведения в Казанлък. 

продължава>

"Журналистиката е велика професия!", това заяви пред вестник "Долина" големият български журналист и дипломат Иван Гайтанджиев на връх 24 май - Денят на славянската писменост, българската просвета и култура.

продължава>

В петък Казанлък стана домакин на проекта "Guns and roses oil", дело на родената в Казанлък Мариела Гемишева. Събитието бе изпълнено с много артистизъм, с "участието" на автомати "Арсенал" и свеж аромат на розово масло, съчетано с барут. Колкото и странно да звучи, това е самата истина. На истинско шоу станаха свидетели казанлъчани  в петъчната вечер от 18 до 20 часа. 

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ