Вече е в ход изпълнението на проекта на Община Казанлък ,,Консервация, реставрация и социализация на тракийски могили "Хелвеция" и "Грифони", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по програма "Културно наследство и съвременни изкуства".

продължава>

Миналата сряда в галерия "Рувел" се състоя откриването на празничната изложба живопис "Магията на розата". Експозицията бе открита от собственика на галерията Румен Велев и автор на по-голямата част от картините в изложбата.

продължава>

Започнаха ежегодните национални конкурси за деца и ученици, част от Фестивала  на  Розата -Казанлък  2015г. Проявите са от организирани от МОН,  Община Казанлък и Общински детски комплекс "Св.Ив.Рилски", съорганизатор Военен клуб. Конкурсите представляват своеобразен  мини -фестивал  на  детското  изкуство - вокално  майсторство, приложно  и  изящно  изкуство, етнография, танцово  изкуство - класически, характерни  и  модерни  танци. 

продължава>

Състоя се представяне на последната книга на богослова Ваклуш Толев 
Пътуващата изложба "13 безсмъртни българи" намери своето място и в Казанлък, по-точно в ЛХМ"Чудомир". Тя бе открита в залите на музея тази седмица във вторник. Неин инициатор е фондация "Безсмъртни българи", а идеята за изложбата принадлежи на богослова Ваклуш Толев, в чиято последна книга "Духовните дарове на България" има специална глава, посветена на приноса на "13 безсмъртни българи" към историята и пътя на България.

продължава>

С нова сила продължават случаите на телефонни измами в областта. Измамниците стават все по-изобретателни, като измислят нови и нови сценарии, за да се доберат до последните спестявания, обикновено на възрастни хора.

продължава>

С грандиозния конкурс-спектакъл за избор на Царица Роза бе даден старта на 112-те Празници на розата На грандиозен конкурс - спектакъл, който продължи повече от 3 часа Казанлък избра своята Царица Роза в петък.  Короната грабна казанлъшката красавица Цветелина Иванова, възпитаничка на Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков".

продължава>

На снимката: И без зала Казанлък ражда шампиони по борба - Криситина Мечкова, нейният треньор Христомир Бояджиев и президента на БФБ Валентин Йорданов Местните старейшини не дадоха своето съгласие за безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на СНЦ "Kлуб по борба - Казанлък" върху имот общинска собственост с площ 430 кв.м. -бившата дискотека "Стар".

продължава>

Шейсет фотопана на 27 казанлъшки майстори на фотообектива ще бъдат показвани по време на фестивала на розата
Неповторима фотоизложба "Благословената долина" ще радва казанлъчани и гости на града по време на тазгодишния Фестивал на розата. Организатори на изложбата са Община Казанлък и фотографът Александър Иванов. Откриването на изложбата ще се състои на 22 май 2015 г. от 18.30 часа.

продължава>

Миналия четвъртък в Културно - информационния център на ул. "Искра" 4 се състоя поредната среща с изявени български поети, част от поредицата "Очи в очи с поезията", организирана от Община Казанлък, Клуб на дейците на Културата и ОБ"Искра".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ