Миналата сряда, по случай 113 години от създаването на ТД "Орлово гнездо", клуб "Орлица" и ЛХМ"Чудомир" организираха среща - разговор с писателите Елена Хайтова и Никола Гигов. Срещата премина под наслов "Възторг и страдание на българското слово".

продължава>

На премиерния за 2015 г. фолклорен концерт на Ансамбъл " Гъдулица" казанлъчани можеха да се насладят миналия четвъртък.
Със своите изпълнения "Гъдулица" успя да потопи гостите на премиерния концерт в магията на българския фолклор. Концертът премина под наслов " Старо и младо".

продължава>

В понеделник се проведе първата приемна в Казанлък на народния представител от ПП АБВ проф. д-р Иван Станков, зам.-председател на Постоянната комисия по земеделието и храните в 43-тото Народно събрание.

продължава>

Проектът "Еко - кът в детската градина" на Държавна целодневна детска градина "Детелина" към МО, гр. Казанлък спечели финансиране от Министерството на околната среда и водите и ПУДООС. Това се случи във връзка с провеждането на Националната кампания "Чиста околна среда 2015 г." към Министерството на околната среда и водите и ПУДООС. По този повод бе обявен конкурс  за разработване на проекти на тема "Обичам природата и аз участвам".

продължава>

Домът на културата „Арсенал” в Казанлък ще отвори врати на 30 май 2015 г. в 19:00 ч. за да прегърне авторския спектакъл „Тайнства” на Розалина Касабова, хореограф Констанция Терзиева в изпълнение на танцово студио „Де жа вю”. 

продължава>

В казанлъшкото село Копринка, предстои традиционното провеждане на фестивала "Еко Копринка". Мероприятията свързани с инициативата ще се състоят в периода от 11 до 14 юни 2015г. Мястото е плажът на язовир Копринка, поляната зад хотел Лазур.

продължава>

Американска делегация от библиотечни специалисти от щата Колорадо посети Града на розите по повод Национална библиотечна седмица, която проведе ОБ"Искра".  Американската делегация, която посети Казанлък бе съставена от 11 студенти и трима преподаватели от Факултета по библиотечни на Държавния университет в Емпурия, САЩ.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ