Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и посланикът на Република Франция в България Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан откриха тази вечер изложбата „Сатирикон, 33 гравюри на Андре Дьорен“. Казанлък е първият град, в който гостува експозицията на един от на един от най-смелите, противоречиви за своето време френски художници. Това е един жест към града, който се представя по забележителен начин в изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“, каза в словото си Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.

продължава>

Министърът на труда и социалната политика предлага промени в Кодекса на труда, улесняващи розопроизводителите

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес със заместник министър-председателя и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по повод началото на розовата кампания и желанието на розопроизводители и производители на продукти на розова основа да бъдат улеснени при наемането на сезонни работници.

продължава>

Общинската администрация се закани да преасфалтира над 13 000 кв.м улици в квартал "Изток" в Града на розите
"За 2015 година ние подкрепихме бюджет, който ръководството на Община Казанлък проектира, така че да бъде изцяло в полза на жителите на цялата община.

продължава>

В петък вечер, Шипковата къща в Казанлък стана домакин на изложбата "2 + eдна". Изложбата се състои от 33 творби , представени от трима казанлъшки художници - Антон Антонов (11 картини), Христо Генев (14 пластики) и Катя Христова (8 картини).

продължава>

Тази събота в 17 и 30ч. по повод Европейската нощ на музеите в Мултимедийната зала на ИМ "Искра" ще бъде открита изложбата "Емпорион Пистирос в Тракия" на АМ "М. Домарадски" - гр. Септември. Целта, която си поставя изложбата е да представи на широката публика археологическия обект Емпорион Пистирос чрез останките от неговата материална култура.

продължава>

Неизвестни към момента лица отново "посегнаха" на обновеният преди близо година казанлъшки емблематичен парк "Розариум". Поредната вандалска проява стана известна миналата седмица. Оказа се, че две от трите осветителни тела, които са монтирани върху мраморен елемент в близост до фонтана в центъра на парка, са счупени.

продължава>

На 11 май Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Града на розите отбеляза своя 50-ти рожден ден с пищно тържество. Гости на тържеството бяха кмета на община Казанлък Галина Стоянова, народния представител от Казанлък Нено Влайков, Донка Симеонова - началник на РИО-Стара Загора, бивши директори, учители и служители на училището, партньори и приятели на учебното заведение. 

продължава>

70-годишнината от победата във Втората Световна война и Денят на Европа бяха отбелязани тържествено с откриване на Мемориален комплекс на воини от Червената армия в казанлъшкото село Копринка. Мемориалът бе открит на 9 май в гробищния парк на селото.

продължава>

Община Казанлък организира втора анкета за пътуване извън България. Този път дестинацията е Рим.В анкетата могат да участват жители от общината. Анкетата е във връзка с изложението "Дни на розите", което предстои да бъде организирано в Италия в периода 29-31 май. По покана на Българското посолство Община Казанлък ще се представи на международното изложение, посветено на розата и розопроизводството.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ