Четири доброволки от Полша Емилия, Наталия, Моника и Ола, част от "МЦР-Взаимопомощ" по проект "Еко фестивал Копринка 2015", реализиран в рамките на програма "Еразъм +", представиха държавата си. Представянето на Полша се състоя в събота като част от Европейската седмица на младежта. Програмата стартира с откриване на документалната изложба "Септември 1939. Подялбата на Полша". 

продължава>

Вчера вечер в Културно-информационния център на ул. "Искра"4, проф. д-р Румен Пенин ръководител на катедра "Ландшафтознание и опазване на природната среда" на СУ "Св. Климент Охридски" откри своята фотоизложба, която носи заглавието "Географията - пътешествие и приключение".

продължава>

"България трябва да следва външна политика, която да бъде балансирана, прагматична, икономизирана и не на последно място достойна." Иван Гайтанджиев е роден на 3 август 1945 г. в София. Завършва "Международни икономически отношения" през 1972 г. Бил е политически коментатор и наблюдател в БНТ, политически съветник на председателя на Комитета за наука и технически прогрес и висше образование. Гайтанджиев специализира като политически наблюдател в САЩ, Великобритания, Франция, Япония и Близкия изток. Бил е кореспондент на БТА в Пекин, Токио и Вашингтон.

продължава>

Казанлъшките деца Весела Паунова и Стефани Калчева взеха четири награди от участието си в Националния песенен конкурс,,Петнадесет лалета". Конкурсът се проведе от 1 до 3 май тази година в гр. Хисаря. Двете момичета се състезаваха във втора възрастова група, като в тяхната група общия брой на участващите певици бе 55. След конкурса, Весела Паунова се окичи с два сребърни медала, а Стефани бронзов медал и поощрителна награда.

продължава>

16-годишната поетеса от Казанлък Ивет Димитрова спечели голямата награда и първо място в 19-тото издание на Националния конкурс "Петя Дубарова". Тя  получи пластика "Полет" на специална церемония в културен център "Морско казино" - Бургас.

продължава>

Новите работни места и техническата инфраструстура са сред преобладаващите проблеми на жителите на област Стара Загора. Това стана ясно след проведеното от Областния информационен център анкетно проучване в рамките на кампанията "Да създадем заедно България 2020". В него участие взеха  459 жители от 11-те общини на област Стара Загора, които дадоха 465 предложения, съобщиха от ОИЦ - Стара Загора.

продължава>

На 10 май на 79 години ни напусна нашият приятел известния български хуморист Трифон Ефремов.  Той е автор на над 120 000 афоризма. Неподражаемият му стил, който облича в думи забавните, тъжните или откровено хумористичните му прозрения за живота и света край нас, отдавна е получил своето най-точно определение - "трифонизми".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ