Миналия петък в центъра на иначе скучния ни град се случи нещо, което направиха група млади хора, част от театралната трупа към ОДК "Св. Иван Рилски" с ръководител Георги Атанасов. Младежите проведоха един тъй наречен "социален експеримент", в който разчитаха на неподправената и чисто човешка, естествена реакция на казанлъчани, провокирана от вида на деца - просяци. Актьорите приеха ролята на просещи и започнаха да искат стотинки от преминаващите казанлъчани. 

продължава>

Община Казанлък забрани брането на липов цвят на обществени места, както и чупенето на клони. Това стана със заповед № 1170/16.06.2015 г. на Кмета на община Казанлък. Според заповедта чупенето на клони на всички видове декоративни и плодни дървета е строго забранено.

продължава>

От териториалното подразделение на НАП напомнят на бъдещите студенти и младежите, които все още не са започнали работа, че след завършване на средно образование, до записване във висше учебно заведение, редовна форма на обучение в страната или чужбина, или до постъпването им на работа, те са длъжни да заплатят здравните си осигуровки.

продължава>

Миналата седмица в петък, казанлъшката ОБ"Искра" откри изложбата  "Розата - красивият символ на България". Участие в направата на различните творби, част от експозицията са взели общо 115 деца на възраст от 6 до 14 години. Децата творци идват от детски градини и училища в населените места на община Казанлък.

продължава>

Тон и половина отпадъци бяха събрани при почистването на язовир Копринка край Казанлък в рамките на "Екофестивал Копринка 2015, каза Мария Славова, председател на младежкото сдружение "Взаимопомощ".  Които са организатор на инициативата. Акцент на екопроявата тази година бе поставен върху разделното събиране на отпадъци при почистването на язовира.

продължава>

Днес казанлъшките социалисти отбелязаха 133-та годишнина от рождението на Георги Димитров. Представители на БСП-Казанлък, Български антифашистки съюз, симпатизанти и граждани поднесоха цветя пред паметника на Георги Димитров край язовир Копринка.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ