Още в деня на своето откриване, музеят представи и първата изложба подредена в неговата зала 
В петък  до лапидариума на ИМ "Искра" в Казанлък официално отвори врати първият в България "Музей на фотографията и визуалните изкуства". Празничното събитие бе открито от Стефан Папукчиев, който ще изпълнява длъжността директор на музея.

продължава>

В първия празничен ден от 112-тия празник на Розата, в Казанлък, се състоя тържеството по случай откриването на пластиката "Японката", завещана от покойния казанлъшки скулптор Доко Доков. Пластиката се издига на централната казанлъшка улица "Искра" и вече радва с присъствието си казанлъчани и гости на града.

продължава>

"Казанлък има огромен потенциал и в мое лице, и в лицето на Министерството на туризма имате огромна подкрепа" Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в Града на розите, по време на откриването на скулптурата "Японката", че "Казанлък има огромен потенциал и в мое лице, и в лицето на Министерството на туризма имате огромна подкрепа".

продължава>

В празничния петъчен ден, събитията свързани с Празника на розата бяха много. Едно от тях бе и проведената тържествена общинска сесия, в която по традиция се връчват званията "Почетен гражданин на Казанлък"  и "Вписване в Почетната книга на Казанлък". Отличията връчи кмета Галина Стоянова.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ