"В новия програмен период, традиционните български сортове маслодайна роза ще получат допълнителна подкрепа"
"Производството на българско розово масло, розовите насаждения се възстановяват, бележат траен тренд на увеличаване на площите с българската маслодайна роза.", каза на брифинг пред журналисти в новооткрития кореспондентски пункт на БТА в Казанлък министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

продължава>

"Розата е най-разпознаваемият български символ, а добивананото от нея розово масло е най-доброто в света и ние сме длъжни да защитим това световно постижение на България.", каза държавният глава Росен Плевнелиев в приветствието си към жителите и гостите на Града на розите. Той се включи в кулминационното карнавално шествие, което премина по улиците на града и бе част от програмата на 112 Празник на розата.

продължава>

"Ако България по света е разпознаваема с розата, заслуга за това имат казанлъшките розопроизводители и розотърговци." "Ако България по света е разпознаваема с розата, то всички трябва да признаем, че заслуга за това имат казанлъшките розопроизводители и розотърговци, които направиха така, че най-качественото българско розово масло да бъде основна съставка на световните парфюмерийни и козметични индустрии, да се влага в лекарствата и хранителните продукти, да лети в Космоса със совалките на НАСА." каза в приветствието си към гости и жители на град Казанлък преди старта на Карнавалното шествие, кметът Галина Стоянова.

продължава>

"Музеят на розата в Казанлък, ще бъде изграден със средства от държавния бюджет в размер на 1,3 млн. лв." "Празникът на розата е една уникална възможност да бъде показан центърът на България, или бих казала Розовата столица на България - Казанлък и розовата долината.", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която бе в Казанлък по време на Карнавалното шествие, което е кулминацията в програмата за Празника на розата.

продължава>

Седем отличия  получиха децата от школата по изобразително изкуство "Живопис към ОДК "Св.Ив.Рилски" гр.Казанлък с ръководител Галина Иванова от участието си в националния конкурс  "Да запазим красив моя роден край", организиран от  "Народно читалище "Европа - 2004" и Община Пловдив.

продължава>

Картина на художника с казанлъшки корени - Боре Иванов, получи международно признание, след като бе преселекционирана за участие в осмото издание на Международния конкурс "Figurativas 15" за фигуративна живопис и скулптура  в "MEAM" (Museo Europeo de Arte Moderno) в Барселона, Испания. За това разказа самият той пред в. "Долина".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ