По време на тържествена церемония, която се проведе миналата сряда в ИМ "Искра", Казанлък, Сдружение "Бъдеще за децата" връчи своите първи едноименни награди. Това стана възможно благодарение на проект "Промяна в действие", реализиран от местната организация и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г." 

продължава>

В късната съботна утрин, във фоайето на НЧ”Искра – 1860” се състоя официалната церемония по откриването на петото издание на Фестивала на виното „Розе” – „Златен киликс”, както и награждаване на отличените участници в него. Събитието бе открито от неговия организатор - Анна Дундакова. Тя обясни, че в тазгодишния фестивал на виното „розе” участие са взели 54 производители на розови вина, като за 18 от тях, това е първо участие.

продължава>

Днес в един от най-ароматните месеци на годината, когато Казанлък ухае на рози и младост на гости на традиционната ни рубрика Вдъхновение сме поканили една млада, красива, слънчева, истинска, с дълбока душа казанлъшка роза Николая Янева. Ники е ученичка в НГПИД "Академик Дечко Узунов" профил промишлен дизайн. Единадесетокласничката с грейнали очи признава, че изкуството е храмът на душата й. Николая споделя, че от дете има страст към литературата, а от три години е оттадена изцяло на нея. Втора година чароницата със силно перо е лауреат в Национален конкурс за поезия в чест на Пейо Яворов - "И мисля аз, че ти си Тя!". Ники е печелила трети и втори места за проза в Национални и Общински конкурси. В днешния брой на вестник "Долина" ще се докоснете до красотата и аромата на казанлъшката роза видян през очите и пречупен през душата на младата и талантлива казанлъшка роза Николая.

продължава>

Известен факт е, че Казанлъшкия край е богат на розов аромат и на тракийски находки. Но Казанлък се познава и по една друга находка, известна както в България, така и извън нея - мотоклуб "Черните рози". Утре за 18-та поредна година край комплекс "Крънско ханче" ще бъде даден старт на мотосъбора организиран от "Черните рози", който ще се проведе със съдействието на Община Казанлък и Съюза на българските мотоциклетисти.

продължава>

"Тайнства" на Розалина Касабова покори душите на казанлъчани в събота.   
Танцовият спектакъл представи на казанлъчани синкретично взаимодействие на няколко вида изкуства - танц, музика, театър, художествена графика, художествено слово. Седем танцьори чрез изразните средства, партниращи си в духа на новата световна тенденция - традицията и авангарда в танцовия спектакъл, пренасят изкуствата в призмата на нова изразност и взаимодействие.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ