На снимката: В церемонията по първата копка на центъра, която бе направена на 6 юни 2015 г., участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова

С Писмо № 1002-1841 от 18 декември 2014 г. на Министерството на образованието и науката бе направен целеви трансфер в размер на 489 242 лева от бюджета на министерството към Община Казанлък за изграждане на Национален център за природоматематически науки към ПМГ „Никола Обрешков“.

продължава>

В утрешния 24 брой на в. “Долина”, нашият екип ще ви представи обобщен поглед над събития, изказани мнения, любопитни факти и новини, които са се случили в Казанлък и региона през последните седем дни. Ще ви покажем как видя екипът на вестника тазгодишния „Празник на розата”, ще научите за поредните успехи на талантливи казанлъшки деца творили в областта на култура, литература и изкуство. Естествено подобаващо място сме отделили и на спортните успехи на спортисти от Казанлък. Държейки в ръцете си поредният брой на казанлъшката искра на седмицата, вие ще разберете:

Правителството отпусна пари за Музей на розата.

Започнаха строителните дейности по изграждане на национален природоматематически център в Казанлък.

Подписаха меморандум за сътрудничество между Община Казанлък и БАН.

За звездните гости по време на Празника на розата – президент и министри. Как премина гостуването им в Казанлък, какво казаха на казанлъчани, какво им обещах и какви са бъдещите планове на правителството, които касаят Града на розите.

В рубриката ни „Вдъхновение” ще ви срещнем с една млад творец – Николая Янева, която ще ви направи част от своето творчество в стихове и проза, посветени на нейно величество розата.

Подробности около предстоящия мотосъбор на казанлъшкия мотоклуб „Черните рози”, историята на коженото яке и много любопитни факти свързани с рева на моторите, ще научите от страницата ни със заглавие „С бензин в кръвта”.

Ще разберете кои са новоизбраните цар на Минералната вода в Павел баня, както и за Царицата на розата там.

Тези и още много новини ви очакват в утрешния брой на в. “Долина”.

“Искрата на седмицата” ще бъде ваша, само срещу 60ст.

За ваше удобство, екипът на в. “Долина” ви предлага и най-новата си услуга – електронен абонамент. За повече информация относно новата услуга, се свържете с нас на тел. 0431/ 6 45 93 или 0893/ 592 136, електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

Писателката Неда Антонова най-после, както самата тя отбеляза, сбъдна мечтата си, посещавайки Казанлък и ЛХМ "Чудомир", където представи две свои новоиздадени книги - "Царица Елеонора Българска" и "Съвършената преподобна Стойна неканоничната светица".

продължава>

В съботната сутрин парк "Розариум" в Казанлък стана домакин на Четвъртата, превърнала се в традиция изложба "Хлябът на българина - обред бит и вяра". Изложбата се състои за четвърта година поред и се провежда в рамките на празника на розата по идея на казанлъшката професионална гимназия по Лека промишленост и Туризъм.

продължава>

За трети път в Казанлък се провежда Международната изложба - конкурс "Мини принт" за съвременна малка графика, организирана от казанлъшкия художник - график Петър Бояджиев. Домакин на тазгодишното издание е Художествена галерия - Казанлък. Изложбата бе открита в понеделник вечер от Христо Генев - директор на Художествената галерия, проф. д-р Марин Добрев - директор на Старозагорската художествена галерия.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ