От десетина години проучвам казанлъшкия музикален фолклор. До голяма степен това беше провокирано и стана възможно във връзка с работата ми в един уникален архив - Музикалнофолклорния архив на Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките.

продължава>

Областният управител инж. Георги Ранов е върнал целия протокол с решенията на Общински съвет - Павел баня, които бяха взети на изнесено заседание на 29 април т.г. във Велинград.
Над 23 точки обхващаше дневния ред на изнесеното заседание на местния парламент. 

продължава>

На снимката: Георги Георгиев пред паметната плоча Във вторник от 11 часа, в центъра на град Шипка се състоя дългоочакваното откриване на паметната плоча на името на Хаджи-Димитровия четник от Шипка Стефан Орешков. Инициатор и спонсор на събитието бе Георги Георгиев. Георги Георгиев е служил 40 години като офицер в армията, журналист и автор на редица документално-публицистични книги, сред които и "Шипченци".

продължава>

По случай международния ден на детето – 1 юни клубът на жените социалистки към Българската социалистическа партия в Казанлък зарадваха с подаръци малчуганите от Дневния център за деца с увреждания. Инициативата на казанлъшките социалистки премина под наслов „Стани приятел на дете със специални нужди!”

продължава>

От 7 до 11 лв. за дка за различните пасища от общинския поземлен фонд ще заплащат земеделски производители и животновъди от община Казанлък, стана ясно след гласуване на местния парламент във вторник. Местните старейшини с 23 гласа "За" и 4 - "Въздържал се" приеха новите наемни цени на мери, пасища и ливади от Общински поземлен фонд.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ