43-годишен плевенчанин с инициали П.П. предизвика катастрофа миналата сряда, благодарение на факта, че се е движил с несъобразена с пътните условия скорост. Случката се разиграва около 18,10ч. по път II-55, Проход на Републиката, където се е движел лек автомобил "Ситроен Ксара", управляван от 43-годишния П.П. от  Плевен.

продължава>

Преди броени дни приключи кампанията за безплатни профилактични прегледи срещу рак на гърдата. Организатори на благородната инициатива бяха клубът на жените - социалистки и Младежкото обединение на БСП в Града на розите.

продължава>

Социалният експеримент е в подкрепа на кампанията"Вашата помощ, не ми помага!" Съвместен социален експеримент с призив "Вашата помощ, не ми помага!" се проведе от Сдружение "Бъдеще за децата" и медиите в гр. Казанлък. Инициативата се проведе под наслов "Ние се обявяваме против това, децата да просят". Нейната цел е да се ограничи и/или премахне явлението "деца на улицата".

продължава>

На 24 юни от 10.00 часа в Етнографски комплекс „Кулата“ в Казанлък ще бъде отбелязан един от красивите български празници – Еньовден. Обичаите за Празника на билките ще бъдат пресъздадени от Клуб за здраве „Белите рози“ и техните гости от Шивачево – Клуб „Народни будители“. Организатор на събитието е Община Казанлък.

продължава>

Миналия четвъртък, Казанлък бе щастлив да посрещне в залата на културно-информационния си център на ул. "Искра"4, поетесата родена в Пловдив - Катя Белчева. Белчева дойде в Града на розите по покана на ОБ "Искра". Поетесата стана част от поредната проява, свързана с поредицата "Очи в очи с поезията", организирана от Клуб на дейците на културата и Общинска библиотека "Искра" - Казанлък.

продължава>

На 22, 23 и 24 юни 2015 г. /понеделник, вторник и сряда /, Община Казанлък ще извърши второто профилактично третиране на тревни площи срещу кърлежи /дезакаризация/ на паркове и детски площадки  на територията на общината. Площите ще се обработват след 21 часа с препарата БАНДИТ 10 ЕВ.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ