В долината:
Миналия четвъртък, Казанлък бе щастлив да посрещне в залата на културно-информационния си център на ул. "Искра"4, поетесата родена в Пловдив - Катя Белчева. Белчева дойде в Града на розите по покана на ОБ "Искра". Поетесата стана част от поредната проява, свързана с поредицата "Очи в очи с поезията", организирана от Клуб на дейците на културата и Общинска библиотека "Искра" - Казанлък.

продължава>

На 22, 23 и 24 юни 2015 г. /понеделник, вторник и сряда /, Община Казанлък ще извърши второто профилактично третиране на тревни площи срещу кърлежи /дезакаризация/ на паркове и детски площадки  на територията на общината. Площите ще се обработват след 21 часа с препарата БАНДИТ 10 ЕВ.

продължава>

Миналия петък в центъра на иначе скучния ни град се случи нещо, което направиха група млади хора, част от театралната трупа към ОДК "Св. Иван Рилски" с ръководител Георги Атанасов. Младежите проведоха един тъй наречен "социален експеримент", в който разчитаха на неподправената и чисто човешка, естествена реакция на казанлъчани, провокирана от вида на деца - просяци. Актьорите приеха ролята на просещи и започнаха да искат стотинки от преминаващите казанлъчани. 

продължава>

Община Казанлък забрани брането на липов цвят на обществени места, както и чупенето на клони. Това стана със заповед № 1170/16.06.2015 г. на Кмета на община Казанлък. Според заповедта чупенето на клони на всички видове декоративни и плодни дървета е строго забранено.

продължава>

От териториалното подразделение на НАП напомнят на бъдещите студенти и младежите, които все още не са започнали работа, че след завършване на средно образование, до записване във висше учебно заведение, редовна форма на обучение в страната или чужбина, или до постъпването им на работа, те са длъжни да заплатят здравните си осигуровки.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ