В долината:

В ранните часове на 30 юни 1908 г., взрив с мощност 10-40 мегатона тротилов еквивалент, унищожава 80 милиона дървета на площ над 2 000 кв. км. В Сибирската тайга. Сред множеството хипотези, включително и тази за НЛО, до скоро се открояваше предположението, че огромните площи от Сибирската тайга са унищожени от падането на огромен метеорит. Сред другите най-популярни хипотези, опитващи се да изяснят събитието, са тези за гигантска кълбовидна мълния, ядрен взрив, антиматерия, сблъсък на Земята с миниатюрна черна дупка и, разбира се, катастрофа на извънземен космически кораб.

продължава>

Със самостоятелна изложба на художника Петър Петров снощи в Казанлък бяха открити Третите Празници на цъфналите вишни. Авторът е роден на 24 май 1962 г. в гр.Чирпан. Завършва Художествената гимназия в Казанлък - специалност "Живопис" и през 1982 г. се дипломира във Великотърновски университет - специалност "Скулптура".

продължава>

Фашизмът не е отминало историческо явление, той е проявление на лошата човешка страна, която може да бъде извадена от латентното си състояние по всяко време. Това беше един от изводите на проведената в края на миналата седмица кръгла маса посветена на Международния ден на бившите политзатворници, концлагеристи и пострадалите от фашизма и войната.

продължава>

Сградата на читалище "Искра" още няма поставена гръмоотводна мрежа, стана ясно през тази седмица, след заседание на Комисията по култура към местният Общински съвет. Молба за поставяне на такава, читалището е подала към Общината още през октомври миналата година.

продължава>

Вече е факт първият том от Чудомировия 6-томник с негови събрани съчинения. Изданието е луксозно и в него са събрани стиховете, фейлетоните и разказите на Чудомир, писани и издавани в различни периоди. Книгата се появи на пазара в първия ден на Чудомировите празници и до края им се продава на промоционална цена от 13 лева.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ