В долината:

Само като поредно вандалско посегателство, може да бъде определено унищожаването на току-що засадени от учениците на гимназия "Академик Петко Стайнов" дръвчета в градинката зад училището.

продължава>

Това е заглавието на отличената в Националния фотоконкурс "Човекът до мен" фотография на клуб "UNITED AVANGARD ARTIST" към НЧ "Възродена искра". Селектираната за изложба, заедно с другите 43 фотоса, творба, бе само една от фотографиите, с които клубът участва в националния конкурс, който е част от програмата на Чудомировите празници в Казанлък.

продължава>

Танцовият спектакъл "Видрица" на трупата на Нешка Робева, се превърна вероятно в най-значимото културно събитие за казанлъшката публика в рамките на тазгодишните "Чудомирови празници". Пред препълнената зала на ДК "Арсенал" танцьорите на "Нешанъл арт" изнесоха невероятен спектакъл, елегантна и пъстра плетеница от музика и танци от енто, джаз, латино и рок.

продължава>

Не повече от 3 000 тона за година твърди битови отпадъци, ще приема Община Казанлък от Община Павел баня. Това е записано в одобреното през миналата седмица на заседание на местният законодателен орган Споразумение, касаещо ползването на казанлъшкото депо за твърди битови отпадъци в местност "Каракос" от съседната община. Договарянето между двете страни се налага, заради закрити през миналата година депа за твърди битови отпадъци на територията на Старозагорска област, сред които и Павелбанското.

продължава>

 

„Човек и едва да крета - добре живее! И нека този, който прочете тези слова да знае, че не сме уволнени от работа по времето на хан Съсел и наследника му хан Балон."
(Надпис от ханска колона намерена в България, 21 век)

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ