В долината:

 

Векове наред мъжете са смятали, че мястото на жената е у дома при децата, коша с мръсното пране и печката. Било недопустимо уважавана семейна жена да работи извън пределите на дома. Всъщност, ако трябва да си кажем всичко честно, жената, къщата и децата са били сред притежанията на мъжа, част от неговото благосъстояние и социален статус.

продължава>

Здравната реформа - за хората или ...
- Искам да призова всички към търпение и да ви уверя, че в най-скоро време всички проблеми в здравната реформа ще бъдат решени!

карикатура: Румен Сомов


Здравната реформа тръгна! Някой казват - малко на обратно, като да впрегнеш каруцата пред коня. Но това не е страшно, защото дори да се обърка човек понякога - винаги може да се поправи. Страшно е обаче, когато тръгнеш, уверено ...., а не знаеш на къде. Когато здравната реформа започна, протести и брожения имаше, но имаше и търпение и толерантност.

продължава>

Валерия ВЕЛЕВА: "Българските политици са такива, каквито сме и ние като народ”

Валерия Велева е личност, която мнозина у нас причисляват към най-добрите журналисти и най-точните анализатори на обществено-политическите процеси в България. Родена е в София, завършва „Българска филология" и „Философия" в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

продължава>

Всяко заседание на Общинския съвет на Казанлък да започва с "Час на гражданите". Това ще предложат официално като промяна в Правилника за работа на местния законодателен орган съветниците от НДСВ, след отчетно- изборния им форум на 22-ри март тази година.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ