В долината:
"Тайнства" на Розалина Касабова покори душите на казанлъчани в събота.   
Танцовият спектакъл представи на казанлъчани синкретично взаимодействие на няколко вида изкуства - танц, музика, театър, художествена графика, художествено слово. Седем танцьори чрез изразните средства, партниращи си в духа на новата световна тенденция - традицията и авангарда в танцовия спектакъл, пренасят изкуствата в призмата на нова изразност и взаимодействие.

продължава>

На снимката: В церемонията по първата копка на центъра, която бе направена на 6 юни 2015 г., участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова

С Писмо № 1002-1841 от 18 декември 2014 г. на Министерството на образованието и науката бе направен целеви трансфер в размер на 489 242 лева от бюджета на министерството към Община Казанлък за изграждане на Национален център за природоматематически науки към ПМГ „Никола Обрешков“.

продължава>

В утрешния 24 брой на в. “Долина”, нашият екип ще ви представи обобщен поглед над събития, изказани мнения, любопитни факти и новини, които са се случили в Казанлък и региона през последните седем дни. Ще ви покажем как видя екипът на вестника тазгодишния „Празник на розата”, ще научите за поредните успехи на талантливи казанлъшки деца творили в областта на култура, литература и изкуство. Естествено подобаващо място сме отделили и на спортните успехи на спортисти от Казанлък. Държейки в ръцете си поредният брой на казанлъшката искра на седмицата, вие ще разберете:

Правителството отпусна пари за Музей на розата.

Започнаха строителните дейности по изграждане на национален природоматематически център в Казанлък.

Подписаха меморандум за сътрудничество между Община Казанлък и БАН.

За звездните гости по време на Празника на розата – президент и министри. Как премина гостуването им в Казанлък, какво казаха на казанлъчани, какво им обещах и какви са бъдещите планове на правителството, които касаят Града на розите.

В рубриката ни „Вдъхновение” ще ви срещнем с една млад творец – Николая Янева, която ще ви направи част от своето творчество в стихове и проза, посветени на нейно величество розата.

Подробности около предстоящия мотосъбор на казанлъшкия мотоклуб „Черните рози”, историята на коженото яке и много любопитни факти свързани с рева на моторите, ще научите от страницата ни със заглавие „С бензин в кръвта”.

Ще разберете кои са новоизбраните цар на Минералната вода в Павел баня, както и за Царицата на розата там.

Тези и още много новини ви очакват в утрешния брой на в. “Долина”.

“Искрата на седмицата” ще бъде ваша, само срещу 60ст.

За ваше удобство, екипът на в. “Долина” ви предлага и най-новата си услуга – електронен абонамент. За повече информация относно новата услуга, се свържете с нас на тел. 0431/ 6 45 93 или 0893/ 592 136, електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ