В долината:
Писателката Неда Антонова най-после, както самата тя отбеляза, сбъдна мечтата си, посещавайки Казанлък и ЛХМ "Чудомир", където представи две свои новоиздадени книги - "Царица Елеонора Българска" и "Съвършената преподобна Стойна неканоничната светица".

продължава>

В съботната сутрин парк "Розариум" в Казанлък стана домакин на Четвъртата, превърнала се в традиция изложба "Хлябът на българина - обред бит и вяра". Изложбата се състои за четвърта година поред и се провежда в рамките на празника на розата по идея на казанлъшката професионална гимназия по Лека промишленост и Туризъм.

продължава>

За трети път в Казанлък се провежда Международната изложба - конкурс "Мини принт" за съвременна малка графика, организирана от казанлъшкия художник - график Петър Бояджиев. Домакин на тазгодишното издание е Художествена галерия - Казанлък. Изложбата бе открита в понеделник вечер от Христо Генев - директор на Художествената галерия, проф. д-р Марин Добрев - директор на Старозагорската художествена галерия.

продължава>

От десетина години проучвам казанлъшкия музикален фолклор. До голяма степен това беше провокирано и стана възможно във връзка с работата ми в един уникален архив - Музикалнофолклорния архив на Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките.

продължава>

Областният управител инж. Георги Ранов е върнал целия протокол с решенията на Общински съвет - Павел баня, които бяха взети на изнесено заседание на 29 април т.г. във Велинград.
Над 23 точки обхващаше дневния ред на изнесеното заседание на местния парламент. 

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ