По традиция на 9 май кмета на Община Павел баня Станимир Радевски посреща в кабинета си ветераните от войните. Там те заедно проследяват Парада на Червения площад в Москва. По-късно през деня Радевски и ветераните поднесоха цветя и се поклониха пред паметта на загиналите във Втората световна война.  

продължава>

На снимката: дядо Христо и дъщеря му Бойка Всяко населено място си има емблематични хора, които са част от специфичния му човешки колорит. В Павел баня една от тези личности е Христо Николов Хиджов или бай Христо, както всички го наричат тук. Той е забележителен с две неща - първото, че е най-възрастният жител на града - през декември ще започне 98 години, а второто, че на територията на общината е от малцината живи ветерани от Втората световна война и единственият от Павел баня.

продължава>

От края на миналата седмица страстите в Павелбанска община отново се разгорещиха. За пореден път Общинска администрация и местния парламент започнаха да водят публични "престрелки" в изказването на своите различни позиции. Този път ябълката на раздора се оказа, решението на Общинския съвет да проведе свое изнесено заседание на 29 април във Велинград.

продължава>

На 8 март т.г. с. Габарево се прости с архитект Дечко Христов Джумаков - една от най-известните личности от съвременната му история. Той почина на 3 март в София след продължително боледуване. Изминалите 40 дни от тогава са повод да припомним за неговия живот - богат на мечти и съзидание, на родолюбие и ярък местен патриотизъм, на безкористие, нравствена чистота и духовна извисеност.

продължава>

След като голямата група на павелбанския  ансамбъл "Детелини" предизвика фурор сред българската общност в испанската столица Мадрид преди Великденските празници, му предстоеше нови предизвикателство.

продължава>

За дванадесети пореден път Община Павел баня организира почистване на терени около речни корита, пътища, тревни площи във и извън населените места. Инициативата за почистването на курортния град се организира по повод 22 април - Деня на Земята, съобщиха от общинската администрация.

продължава>

китарата на д-р Петър Алексиев и неговата спътнижа г-жа Нора, която според хипотеза е истинската княгиня Анастасия Николаевна Рoманова, дъщеря на последния руски цар Николай Втори На 5 април 2015 година, Цветница, в салона на ресторант "Валера" в Габарево беше оформен кът, на който се експонираха китарата на д-р Петър Алексиев (дарение от Братан Стоев и Николай Хаджипетров), снимки на доктора и неговата спътница г-жа Нора като признателност на габаревци към двамата белоемигранти, отдали живота си на селото.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ