Специална конференция на тема "Черешопроизводството в Габарево - традиции, настояще и бъдеще" беше част от проявите в програмата на Празника на черешата в Габарево миналата събота. Лекция по темата, подкрепена с богат снимков материал, представи професор Желев.

продължава>

Под това мото премина пролетния празник посветен на Гергьовден, който читалище „Напред" в гр. Павел баня организира на 4-ти май за учениците от горните класове на СОУ „Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. Пред публиката, олицетворяваща младостта на общината, бе представена с текст, снимки и клипове съдбата на любовните двойки, класирани на първите 10 места в националното допитване „Коя е най-вълнуващата българска любовна история на ХХ век?", организирано от Българска национална телевизия в рамките на кампанията й „Българските събития на ХХ век".

продължава>

През последните години в навечерието на 9-ти май, белязал края на най-опустошителната и кръвопролитна война в историята на човечеството, в Община Павел баня светската власт и църквата обединяват усилия, за да отдадат почит пред паметта на жители от общината, загинали във войните.

продължава>

Седмата традиционна среща на Културните клубове на пенсионера от община Павел баня - "Втора младост", се проведе преди 2 седмици. Домакин на събитието беше читалище "Борис Беров" с. Тъжа.

продължава>

Да го направиш без мрънкане, че няма пари за „мероприятието", а като компенсираш липсата на финикийските знаци с много чист ентусиазъм, душевна щедрост и обич към децата, това си е един малък духовен подвиг в тотално обсебилото ни кризисно време.

продължава>

- Като бивш министър на здравеопазването, какво мислите за здравната реформа, която тече в момента?
- В момента нищо не тече, то спря. Но по-важното е, че това не беше реформа, а удар върху здравеопазването.

продължава>

 

Колкото повече времето и тленността отдалечават от нас живия „нашенец" Чудомир, сякаш толкова по-ярко се връща споменът за него и за всестранните му дарби. Затова не е чудно, че година след година програмата на организираните от Общината и читалище „Напред" - Павел баня Чудомирови дни, става все по-богата и атрактивна. Тази година тя бе посветена на 120 годишнината от рождението на Димитър Чорбаджийски-Чудомир.

продължава>

 

Така би могла да се нарече още книгата "Притча за момичето с къдриците", която бе представена на обществеността на с. Габарево в рамките на Чудомировите дни. Авторка на книгата е журналистката Десислава Георгиева.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ