В сряда Представителен фолклорен танцов ансамбъл на Павел баня "Детелини" отпътува на петдневно посещение в Испания. Танцьори ще изиграят два концерта пред българската общност в столицата Мадрид.

продължава>

Миналата седмица културният клуб на пенсионерите "Добри сърца" в с. Виден отпразнува 10-годишния си юбилей. Освен двайсетината пенсионерки, живеещи в селото, на празника им гостуваха жени от Павел баня, Казанлък, София, чиито корени са от Виден.

продължава>

Поредица от информационни срещи с жители на старозагорска област стартира Областен информационен център - Стара Загора. Стартът на цикъла от срещи на тема: "Възможности за финансиране чрез новите оперативни програми"  бе даден на 17 март.

продължава>

21.03.2015г. (събота)

18:00 ч. - На площада пред родната къща на Чудомир в с. Турия - 
"Заговяване" - спектакъл, представен от самодейците от читалище
"Чудомир" с.Турия, танцов състав "Децата на Габарево" и
танцов клуб "Павелбанци" при читалище "Напред" гр.Павел баня.
Представяне на вечерната обредност, характерна за кукерските игри
в региона (прескачане на огньове, въртене на "олалии" и др.)

продължава>

В състезание по професии в категории "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад сервитьор", "Най-добър млад барман" и "Най-добър млад хлебар - сладкар" ще мерят сили павелбанските ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. 

продължава>

"В традиционния Фестивал на маскарадните игри "Старци в Турия -  2015", се очаква да се включат 25 кукерски групи с над 1000 участници от цялата страна", съобщиха от Общинска администрация. Маскарадната фиеста е организирана от Община Павел баня със съдействието на кметството на село Турия.

продължава>

С водосвет и тържествена програма беше отбелязан 125-годишния юбилей на ОУ "Генерал Скобелев" в павелбанското село Скобелево. В празничната програма се включиха ученици от скобелевското училище. Малчуганите от детска вокална група "Искрица" при читалище "Искра" гр.Казанлък поздравиха ученици и гости по случай годишнината.

продължава>

Хиляди пациенти има опасност да останат без достъп до рехабилитация,  Причината е, че се обсъжда проект за промяна на клиничните пътеки за рехабилитация, според който всеки пациент ще има право на седем дни рехабилитация, само веднъж годишно, пише "Дарик".

продължава>

Светлана Савицкая представи художествено-документалния роман "Балканът" в Павел баня в края на месец февруари. Срещата е част от регионална кампания за насърчаване на четенето и създаване на позитивно отношение към книгите и историческата литература.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ