Павел баня отбеляза Националния празник на България - 3 март. Честванията по случай 137 години свобода стартираха с грандиозен концерт на 2 март вечерта. В концерта взеха участие тримата тенори от трио "Гранди тенори" от Старозагорската опера и представителният фолклорен танцов ансамбъл "Детелини"Павел баня.

продължава>

На 4-ти март жителите на с. Долно Сахране ще сведат глави пред паметната плоча на своя земляк Гърди Христов Гърдев, загинал преди 10 години като рейнджър в многонационалните мироопазващи сили в Ирак. За нашето динамично време, преситено от събития и промени, 10 години са твърде голям срок, за да се помнят хора и случки. Затова ще си позволя да припомня живота на Гърди - едно българско момче, заложило живота си за да реши дилемите, пред които са изправени днес хиляди млади хора в България.

продължава>

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски поднесе венец пред паметника на Васил Левски в Джанановата къща в с.Габарево миналия четвъртък, когато отбелязахме 142-та годишнина от обесването на Васил Левски.

продължава>

Зебра, питон и крокодил бяха новите лица в тазгодишното издание на карнавалните игри Павел баня по традиция бе домакин на карнавалните игри на Сирни Заговезни в Павел баня. Кукери и плашилки в продължение на три дни обикаляха по домомвете на павелбанци, за да се съберат в неделя на градския площад дефилийраки под бурните аплодисменти на многобройните жители и гости на курортния град.

продължава>

"Линията, която следвам трети мандат е бюджетът да бъде най-близо до гражданите на община Павел баня." - За какво ще има пари в община Павел баня  тази година? - В определения от Закона за публичните финанси срок беше изработен и внесен в Общински съвет Бюджета на община Павел баня за 2015 г. Бюджетът е балансиран, това е 12-ти бюджет, който се изработва от моя екип и е продължена линията, която следвам вече трети мандат - Бюджетът да бъде най-близо до гражданите на общината.

продължава>

Над 700 участници от страната и чужбина ще гонят злото от павелбанското село в края на март Фестивалът на маскарадните игри в павелбанското село Турия тази година ще се проведе на 21  и 22 март, казаха от общинска администрация Павел баня.

продължава>

Община Павел баня ще участва с два блока в Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни гради, стана ясно на провелата се среща с народния представител от 43 НС на РБ - Нено Влайков с жители на Павел баня относно старта на Програмата за саниране.

продължава>

Общинският съвет на Павел баня прие Бюджет 2015 г. на свое заседание, което се проведе на фаталния петък 13 в курортния град.
Рамката на Бюджета на община Павел баня за 2015 г. е 7 953 732  лв. 4 911 211 лв. са от държавния бюджет и преходен остатък 466  103 лв. В бюджетната рамка са предвидени и 3 042 521 лв. от местни приходи.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ